Jeugdkoor Ûnder de toer is in 1963 opgericht door kapelaan Kouwenberg.

Wij zijn aangesloten bij de RK kerk van Sint Nicolaasga en zingen hier 1 keer per maand tijdens een viering in de kerk. We treden dus regelmatig op, meestal tijdens gezinsvieringen.
Behalve de vieringen in de Nicolaaskerk te St. Nyk worden we ook regelmatig gevraagd om in andere gemeentes een optreden te verzorgen tijdens een viering. Zo hebben we hebben we gezongen in Lemmer, Sloten, Oosterlittens en Langweer.

Naast de optredens in de kerk zingen we een aantal keren per seizoen op een andere locatie. Zo hebben we gezongen in Doniahiem (zorgcentrum), Maeykehiem (woonvorm voor verstandelijk beperkte medemens) maar ook tijdens een speciale misdienaarsdag in Appelscha en meegewerkt aan een concert voor verschillende jeugdkoren in Drachten.

Het koor bestaat op dit moment uit 14 kinderen in de basisschoolleeftijd, zowel meisjes als jongens..

Het doen van de optredens zorgt voor voldoening en zelfvertrouwen bij de kinderen. Het is soms even spannend, maar het is altijd een positieve ervaring. De kinderen groeien en leren zichtbaar!

Bij jeugdkoor Ûnder de toer staat het plezier voorop. We oefenen natuurlijk voor de optredens waarbij ook zangtechniek op een speelse manier aan de orde komt, maar het is vooral leuk om met elkaar te zingen. 

EVEN VOORSTELLEN:
Combo:

PIANO

Hidde Hilverda

FLUIT 

Jildou v/d Sluis
Hoi, ik ben Jildou.
Ik ben 13 jaar en woon in St. Nicolaasga. Sinds 2017 speel ik dwarsfluit bij het Jeugdkoor, daarvoor heb ik eerst 4 jaren bij het koor gezongen. 
Samen met mijn vriendin Froukje speel ik nu in het combo. Ik vind het superleuk en leer voor iedere dienst weer nieuwe liedjes!

Froukje Bijlsma
Hoi, ik ben Froukje.
Ik ben 13 jaar en speel dwarsfluit bij het Jeugdkoor. Sinds 2017 speel ik nu bij het koor en hopelijk ga ik hier nog lang mee door want ik vind het erg leuk om te doen. Naast het koor zit ik ook, samen met Jildou, op dwarsfluitles. Behalve mijn hobby “dwarsfluit” zit ik ook op volleybal en hou ik veel van dieren. Ik zit op school in Joure, en hoop later in een LAB in een ziekenhuis te kunnen werken. 

GITAAR

Jelle Hoekstra

DIRIGENTE

Sinds 2008 is Janneke de Lange dirigente van ons koor.
Met veel plezier en enthousiasme leidt zij het koor en het combo. Naast dat ze dirigente is van het Jeugdkoor is zijn werkzaam als docent muziek aan CSG Anna Maria van Schurman te Franeker. 

Janneke heeft naast haar opleiding voor docent muziek ook fluit gestudeerd. Ze speelt in verschillende ensembles zoals het Djinja fluitkwartet.

F I L M P J E S