Jeugdkoor Ûnder de toer is in 1963 opgericht door kapelaan Kouwenberg.

Wij zijn aangesloten bij de RK kerk van Sint Nicolaasga en zingen hier 1 keer per maand tijdens een viering in de kerk. We treden dus regelmatig op, meestal tijdens gezinsvieringen.
Behalve de vieringen in de Nicolaaskerk te St. Nyk worden we ook regelmatig gevraagd om in andere gemeentes een optreden te verzorgen tijdens een viering. Zo hebben we hebben we gezongen in Lemmer, Sloten, Oosterlittens en Langweer.

Naast de optredens in de kerk zingen we een aantal keren per seizoen op een andere locatie. Zo hebben we gezongen in Doniahiem (zorgcentrum), Maeykehiem (woonvorm voor verstandelijk beperkte medemens) maar ook tijdens een speciale misdienaarsdag in Appelscha en meegewerkt aan een concert voor verschillende jeugdkoren in Drachten.

Het koor bestaat op dit moment uit 14 kinderen in de basisschoolleeftijd, zowel meisjes als jongens..

Het doen van de optredens zorgt voor voldoening en zelfvertrouwen bij de kinderen. Het is soms even spannend, maar het is altijd een positieve ervaring. De kinderen groeien en leren zichtbaar!

Bij jeugdkoor Ûnder de toer staat het plezier voorop. We oefenen natuurlijk voor de optredens waarbij ook zangtechniek op een speelse manier aan de orde komt, maar het is vooral leuk om met elkaar te zingen. 

EVEN VOORSTELLEN:
Combo:

PIANO

Rick van der Weg
Hoii, ik ben Rick van der Weg en ben 18 jaar. 2 jaar geleden ben ik gevraagd door onze gitarist Jelle om mee te spelen op de piano. Vrij snel ben ik een keer komen kijken en sindsdien heb ik het erg naar mijn zin. Naast mijn studie is het erg leuk om even wat anders te hebben tussendoor. Even lekker muziek maken met de gezelligheid die erbij komt

FLUIT 

Jildou v/d Sluis
Hoi. Ik ben Jildou van der Sluis, ik ben 17 jaar en woon in Sint Nyk. Ik doe de opleiding verpleegkundige en zit in het 2e jaar.
Dit jaar is het 10e jaar dat ik bij het jeugdkoor zit. Eerst heb ik vanaf groep 4 tot en met groep 8 bij het jeugdkoor gezongen. Na deze 4 jaar vond ik het zo leuk, dat ik verder ben gegaan met dwarsfluit spelen in het combo. Dat doe ik nu samen met Froukje al 6 jaar.
Ik vind het altijd heel gezellig om bij het combo te spelen omdat iedereen dezelfde leeftijd heeft en iedereen het altijd gezellig heeft met elkaar 🙂

FLUIT 

Froukje Bijlsma
Mijn naam is Froukje Bijlsma, ik ben 17 jaar oud en dit is mijn 10de jaar bij het kinderkoor en doe dit nog meer alle plezier. Op mijn 10de ben ik begonnen met dwarsfluit les en daarna ben ik langzaam begonnen met spelen bij het kinderkoor. Naast het kinderkoor ga ik ook nog naar school in Leeuwarden, ik zit op het MBO Life Sciences en doe de opleiding Biologisch Medisch Analist en zit in mijn 3de jaar, de opleiding duurt vier jaar. Wat ik daarna wil gaan doen weet ik nog niet, dat komt vanzelf.  

GITAAR

Jelle Hoekstra

DIRIGENTE

Sinds 2008 is Janneke de Haan dirigente van ons koor.
Met veel plezier en enthousiasme leidt zij het koor en het combo. Naast dat ze dirigente is van het Jeugdkoor is zijn werkzaam als docent muziek aan CSG Anna Maria van Schurman te Franeker. 

Janneke heeft naast haar opleiding voor docent muziek ook fluit gestudeerd. Ze speelt in verschillende ensembles zoals het Djinja fluitkwartet.

F I L M P J E S